MÖT GARY

Gary vägrar låta djup ventrombos begränsa honom

Gary är en make och far som alltid haft en aktiv livsstil - oavsett om det handlar om cykling, fotboll eller resor. Men detta höll på att avbrytas på grund av en blodpropp i hans ben. Trots det kämpade han tillbaka mot det som begränsade honom och är nu en förespråkare och sprider kunskap och information om djup ventrombos. Läs hans inspirerande berättelse nedan.

*Detta är patientens egna personliga berättelse och återspeglar inte nödvändigtvis JOBST kunskap eller aktuella evidensen. Kontakta din vårdgivare om du upplever symptom.

"Jag vet fortfarande inte var det kom ifrån."

Gary blev överraskad när han, trots sin hälsosamma livsstil, fick diagnosen djup ventrombos. Blodproppen kan ha utvecklats under en långdistansflygning eller så kan han ha en genetisk disposition i sin familj för att utveckla blodproppar. Han vägrade låta tillståndet begränsa honom, sökte tidigt diagnosen och påbörjade förebyggande åtgärder. Idag hanterar han sin upplevelse med självförtroende och kan fullt ut njuta av livet med sin fru och sina barn. Gary ägnar sig åt att sprida kunskap om ventrombos så att andra också kan dra nytta av tidig diagnos och behandling.

Gary bär JOBST® forMen Ambition.

Få rätt diagnos

Om du känner igen tecken och symtom liknande Garys, kontakta din vårdgivare. Läs mer om djup ventrombos och kompressionsbehandling.

"Människor bör veta mer om blodproppar. Jag hade lätt kunnat låta det vara i några veckor utan att gå till läkaren."

Gary, hur mår du i din sjukdom?

"Jag fick diagnosen djup ventrombos. Det är i princip en blodpropp. I den här delen av mitt ben hade jag en 22 centimeter lång blodpropp i venen. Självklart är det inte bra om den lossnar och förflyttar sig upp i blodbanan och når lungorna."

Visste du något om blodproppar tidigare?

"Nej. Och människor borde veta mer om blodproppar och andra venösa sjukdomar. Jag hade förmodligen kunnat låta det vara i några veckor utan att gå till läkaren. Det var bara för att min fru pressade mig att gå och få det kollat. Och om jag inte hade gått kunde saker ha blivit värre."

Hur hanterar du ditt tillstånd?

"När jag fick diagnosen fick jag injektioner som jag skulle ge mig själv i magen. Det var under de första 10 dagarna. (...) Efter det fick jag tabletter, vilka är blodförtunnare. Så tog jag dem i ungefär fyra eller fem månader. (...) Och jag bär kompressionsstrumpor. Det underlättar för återhämtningen, det hjälper. (...) Och när jag inte har dem på mig, märker jag det. Jag får lite smärta i benen."

Hur var den synkroniserade simningen?

"Det är kul att se att rutinen faller på plats. Jag menar, stjärnformen du gör med benen och sådant, när du ser det uppifrån ser det fantastiskt ut. Har ännu inte lyckats med bakåtrullningen. Jag försöker fortfarande få det att fungera."

Läs fler berättelser

Utforska vårt sortiment av JOBST-produkter

Återställ filter
1- av produkter