Innovation & Kvalitet

Jobst SE>Kunskap>Innovation och kvalitet

 

Kompressionsbehandling designad för att vara bekväm samtidigt som den är effektiv

 

JOBST erbjuder ett brett sortiment av medicinska kompressionsprodukter, framtagna med medicinsk kunskap, lång erfarenhet och djupa insikter i patientbehov. Våra produkter och tjänster erbjuder skräddarsydda lösningar som möjliggör att man kan leva sitt liv utan kompromisser, trots lymfatiska/venösa sjukdomar eller lipödem.

 

 

 

JOBST SoftFit

Att använda kompressionsstrumpor kan kännas obekvämt till en början, vilket kan göra att man inte använder dem som rekommenderat. Den innovativa och patenterade SoftFit-teknologin sätter en ny standard, med ett instickat silikongarn i knäbandet. Det följer huden mjukt och håller strumporna på plats utan att skära in och på så sätt  minskar trycket i knäbandet. JOBST strumpor med SoftFit är utformade för att sitta bekvämt på plats hela dagen.

 

Läs mer

 

 

JOBST Sensitive

Det patenterade JOBST Sensitive Silikonband erbjuder en unik lösning. Vanliga silikonband på lårstrumpor håller dem på plats men ofta med minskad andningsbarhet, vilket kan leda till obehag eller hudirritation. Produkter med JOBST Sensitive har instickat silikongarn i det inre kantområdet som gör att lårstrumpan sitter uppe samtidigt som fukt och svett kan avdunsta.

 

 

Dri-release®

Dri-release fibrer från Optimer används i flera JOBST produkter. Dri-release garn känns som bomull och erbjuder överlägsen fukthantering för att hjälpa till att hålla fötterna torra, svala och bekväma.

 

 

JOBST® Relax

Kompression på natten är ofta en förbisedd men viktigt del av lymfödembehandlingen för en del patienter. JOBST Relax är ett alternativ till andra nattbehandlingar, som t ex kompressionslindning. JOBST Relax är avsedd för milda till måttliga lymfödem i underhållsfasen. Strumpan är andningsbar tack vare en speciell konstruktion med monofilament och erbjuder extra fukthantering då den är stickad i COOL Max® garn. En mjuk och sval produkt med ett modernt utseende för vila och natt.

 

 

 

 

3D Seamless Knitting

JOBST Elvarex Plus handskar och tåhättor är tillverade med en kombination av 3D-stickning och sömlös flatsticknings-teknologi. Den unika 3D-stickningen återskapar kroppsformen "som en andra hud" och det sömlösa materialet ger god rörlighet, komfort och effektiv behandling, utan risk för irritationer och stas.

 

Ny Contour Fit-teknik

JOBST Confidence skiljer sig från traditionella flatstickade kompressionsplagg genom sin unika Contour Fit-teknik, som möjliggör en exakt passform.

Nyckeln till den avancerade komforten som JOBST Confidence erbjuder ligger i den unika stickningsprocessen. Contour Fit-teknik gör att plaggets passform kan anpassas i fler positioner än bara på baksidan. Den personliga förfinade passformen ger inte bara komfort, utan också ökad rörelsefrihet.

 

 

Kvalitetsstandarder

Sedan starten, där grundaren Conrad Jobst, som led av venösa besvär, har JOBST hela tiden varit dedikerade att förbättra livskvaliteten för de med venös sjukdom eller ödemrelaterade tillstånd.

Vi ställer höga krav och våra produkter genomgår strikta kvalitetskontroller. Intervjuer och tester med patienter och vårdpersonal hjälper oss att utveckla behandlingsorienterade och användarvänliga produkter. Förtroende växer genom kvalitet och pålitlighet. JOBST är din kompetenta partner när det gäller kompressionsbehandling.