Integritetspolicy

(”Essity”, ”vi” eller ”oss”) värnar om skydd för personuppgifter och personlig integritet. Denna integritetspolicy beskriver hur Essity i egenskap av personuppgiftsansvarig, enligt den definition som anges i EU:s Allmänna Dataskyddsförordning/General Data Protection Regulation (“GDPR”) och i E-Privacyförordningen samlar in och behandlar personuppgifter och annan information om användarna.

1. Kategorier av personuppgifter och syften med behandling av personuppgifter

Metadata
Du kan besöka vår webbplats eller applikation utan att lämna någon personlig information om dig själv. I så fall kommer Essity bara att samla in följande metadata, som genereras från din användning: 

Hänvisningsadress, datum och tid för inloggning, överförd datavolym, överföringsstatus, typ av webbläsare, IP-adress, operativsystem och gränssnitt, språk och version för webbläsarens mjukvara.

Din IP-adress används för att göra det möjligt för dig att använda vår webbsida eller applikation. När IP-adressen inte längre behövs för att uppnå detta ändamål, kommer vi att förkorta densamma genom att radera den sista oktaden (d.v.s. de sista åtta tecknen) i din IP-adress. Metadatan, inklusive den förkortade IP-adressen används för att förbättra kvalitén och tjänsterna på vår webbplats eller applikation genom att analysera hur våra användare har använt webbplatsen eller applikationen. 

Konto
Om du skapar ett konto på vår webbplats eller i vår applikation, kan du bli ombedd att lämna personlig information om dig själv, såsom exempelvis: namn, postadress, e-postadress, valt lösenord, telefonnummer, uppgifter om bankkonto och betalkort, fakturerings- och leveransadress och att ange dina intressen för produkter/tjänster (valfritt). Essity behandlar dessa personuppgifter i syfte att upprätthålla kontofunktionaliteter, förse dig med marknadsföringsmaterial i den omfattning som är tillåten enligt lag och i syfte att analysera dina intressen för marknadsföringsändamål.

Beställningar av produkter
Om du beställer en produkt via vår webbplats eller applikation, samlar Essity in och behandlar följande personuppgifter om dig: information om ditt konto, typ av produkt, beställd mängd, pris, beställningsdatum, beställningsstatus, returer och kundtjänstmeddelanden.  Essity behandlar dessa personuppgifter i syfte att fullgöra det avtal som ingåtts mellan dig och oss genom den aktuella beställningen, för kundtjänständamål, fullgörande av rättsliga förpliktelser, samt för att fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk och för anpassad marknadsföring.

Sweepstakes/Tävlingar:
Om du deltar i en tävling, kommer Essity att samla in och behandla följande personuppgifter om dig: namn, postadress, e-postadress, datum för deltagande, val av vinnare, pris och svar på quiz. Essity behandlar dessa personuppgifter i syfte att genomföra tävlingen, informera vinnaren, leverera priset till vinnaren, i förekommande fall genomföra event, samt för marknadsföringsändamål. 

Uppgifter om hälsa:
Om du beställer produkter kan Essity komma att samla in och behandla uppgifter om hälsa som framgår eller annars följer av beställningen. Uppgifter om hälsa anses vara känsliga uppgifter enligt GDPR. Essity vidtar alla åtgärder som krävs enligt lag för att skydda sådana uppgifter. Med ditt samtycke kommer Essity att samla in och behandla uppgifter om hälsa i syfte att fullgöra skyldigheter i enlighet med genomförda beställningar, för kundtjänständamål, fullgörande av rättsliga förpliktelser, samt för att fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk och för anpassad marknadsföring.

2. Tredje parter 

Överföring till tjänsteleverantörer
Essity kan komma att anlita externa tjänsteleverantörer, som agerar som personuppgiftsbiträden till Essity, och som tillhandahåller tjänster relaterade till exempelvis webbplatsen, marknadsföring eller IT-support. I samband med att sådana tjänster tillhandahålls kan de externa tjänsteleverantörerna få tillgång till och/eller komma att behandla dina personuppgifter. 

Vi kommer att ålägga de externa tjänsteleverantörerna att vidta tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att säkerställa skydd och säkerhet för dina personuppgifter. 

Andra mottagare 
I enlighet med tillämplig personuppgiftslagstiftning kan Essity komma att överföra personuppgifter till tillsynsmyndigheter, andra offentliga organ, juridiska rådgivare, externa konsulter och samarbetspartners. I händelse av en sammanslagning eller förvärv av företag kan personuppgifter komma att överföras till tredje parter som är involverade i sammanslagningen eller förvärvet.

Internationella överföringar av personuppgifter
De personuppgifter som vi samlar in eller tar emot från dig kan komma att överföras till och behandlas av mottagare utanför EU/EES-området (hädanefter gemensamt "EU"). Mottagarna kan finnas i de länder som anges på http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm vilka säkerställer en adekvat skyddsnivå för personuppgifter ur ett EU-rättsligt dataskyddsperspektiv. Mottagare i USA kan vara certifierade certifierade enligt EU-U.S. Privacy Shield och därmed anses säkerställa en lämplig skyddsnivå för personuppgifter ur ett EU-rättsligt dataskyddsperspektiv. Andra mottagare kan finnas i länder som inte säkerställer en adekvat skyddsnivå för personuppgifter ur ett EU-rättsligt dataskyddsperspektiv. Essity kommer, i enlighet med tillämplig lag, att vidta alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa en adekvat skyddsnivå för personuppgifter som överförs utanför EU. Sådana överföringar kommer att baseras på lämpliga skyddståtgärder såsom EU-kommissionens eller tillämplig dataskyddsmyndighets standardavtalsklausuler, godkända uppförandekoder i förening med bindande och verkställbara åtaganden från mottagaren eller certifieringar i förening med bindande och verkställbara åtaganden från mottagaren. Du har rätt att få information om sådana lämpliga skyddsåtgärder genom att kontakta oss enligt vad som anges nedan i avsnitt 7 (Kontakta oss). 

3. Rättslig grund för behandlingar


Vi kan komma att behandla dina personuppgifter med stöd av följande rättsliga grunder:

  • Du har lämnat ditt samtycke till behandling av personuppgifterna för ett eller flera specifika ändamål; 
  • Behandlingen är nödvändig för att fullgöra ett avtal mellan dig och oss eller för att vidta åtgärder på din begäran inför att ett avtal ingås;
  • Behandlingen är nödvändig för att fullgöra en rättslig förpliktelse som åvilar oss;
  • Behandlingen är nödvändig för att skydda intressen som är av grundläggande betydelse för dig eller för någon annan fysisk person;
  • Behandlingen är nödvändig för att utföra en uppgift av allmänt intresse eller som ett led i vår myndighetsutövning;
  • Behandlingen är nödvändig för ändamål som rör våra eller en tredje parts berättigade intressen, om inte dina intressen eller grundläggande rättigheter och friheter väger tyngre och kräver skydd av personuppgifter, särskilt om du är ett barn;
  • Andra rättsliga grunder för behandling av personuppgifter i enlighet med nationell lag;
Vi kan komma att behandla dina känsliga personuppgifter med stöd av följande rättsliga grunder:

  • Du har lämnat ett uttryckligt samtycke till behandling av känsliga personuppgifter för ett eller flera specifika ändamål; 
  • Behandlingen är nödvändig för att du eller vi ska kunna fullgöra våra skyldigheter och utöva våra särskilda rättigheter inom arbetsrätten och på områdena social trygghet och socialt skydd;
  • Behandlingen rör personuppgifter som du har har offentliggjort på ett tydligt sätt;
  • Behandlingen är nödvändig för att fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk eller som en del av domstolarnas dömande verksamhet;
Tillhandahållande av dina personuppgifter kan vara nödvändigt på grund av lagstadgade eller avtalsenliga krav, för att ingå ett avtal med oss eller för att mottaga sådana produkter och tjänster som du har beställt. Du kan också tillhandahålla personuppgifter frivilligt.

Ifall du inte lämnar dina personuppgifter kan det vara till nackdel för dig, exempelvis genom att du inte kan få del av vissa produkter eller tjänster. Om inte annat anges, kommer det dock inte att få några rättsliga följder för dig ifall du inte lämnar dina personuppgifter. 

4. Vilka rättigheter har du och hur kan du utöva dem?

Om du har lämnat ditt samtycke för en viss insamling, behandling och användning av dina personuppgifter, kan du återkalla samtycket när som helst med framåtverkande effekt. Vidare kan du motsätta dig behandling av dina personuppgifter för marknadsföringsändamål utan att åsamkas någon kostnad utöver normala transmissionskostnader/trafikkostnader.

Enligt tillämplig dataskyddslag har du rätt att (i) begära tillgång till dina personuppgifter, (ii) begära rättelse av dina personuppgifter, (iii) begära radering av dina personuppgifter, (iv) begära begränsning av behandling av dina personuppgifter, (v) begära dataportabilitet, (vi) invända mot behandling av dina personuppgifter (inbegripet rätt att invända mot profilering) samt (vii) invända mot automatiserat beslutsfattande (inbegripet profilering). 

För att utöva dina rättigheter, vänligen kontakta oss via de uppgifter som anges under punkten 7 (Kontakta oss) nedan. 

Om du har klagomål har du också rätt att framställa dessa hos behörig dataskyddsmyndighet. 

5. Cookies och annan spårningstekniker

Den här webbplatsen eller applikationen använder cookies. För vidare information, vänligen ta del av vår Cookie Policy.  

6. Hur länge lagrar vi dina personuppgifter?

Dina personuppgifter kommer att bevaras så länge det behövs för att kunna tillhandahålla de tjänster och produkter som har beställts. Efter det att vårt förhållande har upphört kommer vi antingen att radera dina personuppgifter, eller att anonymisera dem, om inte annat anges enligt lag (exempelvis för beskattningsändamål). Vi kan komma att lagra dina kontaktuppgifter och intressen för våra produkter eller tjänster under en längre tidsperiod ifall vi har rätt att skicka marknadsföring till dig. Vi kan också vara skyldiga enligt tillämplig lag att lagra vissa personuppgifter under 10 år efter relevant beskattningsår. Vi kan också lagra dina personuppgifter efter det att vårt avtalsförhållande har upphört om det krävs enligt tillämplig lag eller i den utsträckning det är nödvändigt för att fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk. Vi kommer, i den utsträckning det är möjligt, att begränsa behandlingen av dina personuppgifter för sådana begränsade ändamål efter det att vårt avtalsförhållande har upphört. 

7. Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar avseende denna Integritetspolicy är du välkommen att kontakta oss: 

BSN medical AB
c/o Essity Hygiene and Health AB
Kundservice
405 03 Göteborg
Sweden


Kompressionsstrumpor och stödstrumpor, för kvinnor och män, med stil och komfort

JOBST kompressionsstrumpor hjälper mot trötta, tunga, värkande, oroliga ben och förebygger svullnad samt smärtor i fot, fotled och ben. Dessutom är de viktiga vid behandling av lymfatiska och venösa sjukdomar. När du är på resa hjälper JOBST Travel Sock att öka blodcirkulationen vilket minskar risken för blodproppar. Är du gravid ska du tänka på att graviditeten ökar risken för venösa störningar och det är vanligt att åderbråck uppstår. En stödstrumpa för gravida kvinnor kan förebygga detta. Oavsett om du är kvinna eller man finns en JOBST-strumpa för dina specifika behov. Du finner dem i olika kompressionsklasser, färger, modeller och kvaliteter.

UltraSheer

UltraSheer

Marknadens mest transparenta och glansfulla kompressionsstrumpa.

Läs mer / Köp
Opaque

Opaque

Upplev den mjuka kompressionsstrumpan med det innovativa JOBST SoftCare-garnet.

Läs mer / Köp
Casual forMen

Casual forMen

En mjuk och skön kompressionsstrumpa för män - passar för alla tillfällen.

Läs mer / Köp
forMen

forMen

Komfortabla och snygga ribbstickade kompressionsstrumpor.

Läs mer / Köp
Active Wear

Active Wear

Kompressionsstrumpor för det aktiva livet. Lite tjockare - passar bra för utomhus aktiviteter.

Läs mer / Köp
Sport Sock

Sport Sock

Strumpan är utformade för både män och kvinnor som behöver en strumpa som andas och är lätt och mjuk.

Läs mer / Köp
soSoft

soSoft

JOBST soSoft - en stilig kompressionsstrumpa som gör vardagen lättare.

Läs mer / Köp
Opaque Gravidstrumpa

Opaque Gravidstrumpa

JOBST Opaque gravidstrumpa förhindrar åderbråck och svullna ben under din graviditet.

Läs mer / Köp
Travel Socks

Travel Socks

JOBST Travel Socks bidrar till friskare ben för alla som sitter stilla länge.

Läs mer / Köp
UlcerCARE

UlcerCARE

Behandlingsstrumpan som används vid bensår. Inner- och ytterstrumpa ger totalt 40mmHg tryck vid ankeln.

Läs mer / Köp
Actimove Sling

Actimove Sling

En bekväm armslinga för trauma på handled, armbåge och skuldra.

Läs mer / Köp
Eureka - Strumppådragare sluten tå

Eureka - Strumppådragare sluten tå

Gör det enkelt att ta på strumpor med vanlig sluten tå

Läs mer / Köp
Easy Slide - Påtagning med öppen tå

Easy Slide - Påtagning med öppen tå

Easy Slide är en glidsocka för påtagning av kompressionsstrumpor med öppen tå

Läs mer / Köp
Easy Slide - Arm påtagning

Easy Slide - Arm påtagning

Easy Slide det optimala påklädningshjälpmedlet för användare av kompressionsärmar.

Läs mer / Köp
It Stays - Limstift för benstrumpor

It Stays - Limstift för benstrumpor

Roll-on klister för att ge en stay-up känsla flaska 55 gram

Läs mer / Köp
Seal-Tight - Duschskydd

Seal-Tight - Duschskydd

Flergångs duschskydd vid gips behandling

Läs mer / Köp
BellaLite - Arm och Handske

BellaLite - Arm och Handske

JOBST Bella Lite - är ett sömlöst plagg utformad för att behandla symtomen vid mild till måttlig lymfödem

Läs mer / Köp

Modellguide


Varför

Bland den vuxna befolkningen i den västliga delen av världen antar man att 40-50% män och 50-55% kvinnor lider av sjukdom i venerna i benen * - med alla smärtor och obehag detta innebär. De venösa besvären inkluderar allt från åderbråck till djup venös insufficiens och posttrombotiskt syndrom. Det är många orsaker till venösa besvär, bland annat ärftlighet, stillasittande arbete och för lite motion. Även om du inte har problem med sjukdom i venerna, har du kanske ett arbete där du står eller sitter still länge, du kanske är ute på långa resor, sysslar med sport eller är gravid. Om du är man eller kvinna, är en kompressionsstrumpa fantastisk att använda. Den ser till att hjärtat pumpar ut friskt blod till benen och motverkar trötta och värkande ben samt förebygger åderbråck och bensår. Välbefinnande för dina ben innebär ökad livskvalitet. 


Knästrumpa

Har du svullnader i benen, eller har du trötta, tunga och värkande ben, kramper i benen på natten, oroliga ben, venös insufficiens (skadade klaffar i venerna så att blodet samlas i benen) eller har du haft bensår (som är läkta) räcker det oftast med knästrumpor. För dig som sportar och tränar mycket, eller för dig som är gravid, är knästrumpan ett bra val. Det är vadmuskeln som behöver extra stöd och mottryck så att blodet kan pressas tillbaka till hjärtat och knästrumpan ger den effekten.

Lårstrumpa eller strumpbyxa

Har du problem med åderbråck upp benen, t.ex. vid knäna eller låren, t.ex. om du är gravid, skall du välja en lårstrumpa eller en strumpbyxa. Du behöver extra stöd och mottryck upp över låren, mer stöd och mottryck än vad en knästrumpa ger. En lårstrumpa eller strumpbyxa är dessutom skönare om vintern och används av många. 

Strumpor med öppen tå

För dig som bara behöver strumpa på ett ben och gärna vill ha vanliga strumpor utanpå, är strumpor med öppen tå ett bra val. Vissa tycker också det är enklare att ta på sig en strumpa utan tå. Detta gäller särskilt om man måste ha kompressionsklass 2 eller 3.

Terapiguide – vilken kompressionsklass?

Kompressionsklass 1 använder du vid trötta och ömmande ben och lättare åderbråck. Har du moderata till svåra åderbråck, åderinflammation, venösa bensår efter blodpropp eller har haft, venösa bensår efter blodpropp eller kirurgi på benen, skall du välja kompressionsklass 2. Vid svåra åderbråck, svåra ödem och lymfödem, återkommande venösa bensår och kronisk venös insufficiens skall du välja kompressionsklass 3.

*Callam M.J et al,:Epidemiology of variocose veins. Br. J. Surgery 1994; 81:167-73

Kompressionsklasser


Klass 1:  15 - 20 mmHg

Trötta och ömmande ben. Lättare svullnader på ankel, vad och fötter. Lättare åderbråck. Efter skleroterpi och venkirurgi på benen. Behandling av posttrombotiskt syndrom.

Klass 2:   20 - 30 mmHg

Moderata till svåra åderbråck. Förebyggande av venösa bensår. Kronisk venös insufficiens. Moderata till svåra ödem. Behandling av posttrombotiskt syndrom.

Klass 3:   30 - 40 mmHg

Svåra åderbråck, svåra ödem och lymfödem. Kronisk venös insufficiens. Behandling och förebyggande av återkommande venösa bensår (om inte klass 2 räcker till).

Stödstrumpor:  8-15 mmHg

Trötta, värkande och lindrigt svullna ben.
  

Kontraindikationer, kompressionsstrumpor:

Obehandlad arteriell insufficiens, akut hudinflammation, hudinfektioner, immobilisering.

OBS! Vi förutsätter att ni följer läkares instruktion för val av kompressionsklass. Speciellt viktigt vid klass 2 och klass 3.

Måttabell - standardstrumpor

Beställningsvillkor för dig som privatperson


Allmänt 

BSN Medical AB säljer via www.jobst.se kompressions- och stödstrumpor till privatpersoner i Sverige. Vårdgivare och företag hänvisas till www.jobstorder.se. Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer registreras i vårt kundregister.


Priser 

Priserna på våra varor anges i svenska kronor inklusive moms.


Frakt 

Beställda produkter skickas med ordinarie post. Ingen fraktkostnad tillkommer.


Kunduppgifter 

För att handla hos oss måste du ange uppgifter i samtliga fält som är obligatoriska vid beställning. Om vi inte har din e-postadress kan vi inte skicka någon orderbekräftelse och vi kan inte meddela dig om kända leveransförseningar eller om någon del av din beställning ej kan levereras.


Faktura 

Vi erbjuds fakturabetalning i samarbete med Klarna AB. Vår fordran överlåts därmed till vår samarbetspartner Klarna.


Kreditkontroll 

Vid beställning ges genast besked om kredit har beviljats och om köpet kan hanteras. Skulle ansökan inte bli beviljad kan vi tyvärr inte ta emot beställningen.


Klarna faktura 

Beställningar skickas mot faktura som förfaller till betalning efter 14 dagar om inget annat anges. Fakturan skickas separat. Ingen fakturaavgift tillkommer.


Fakturainformation 

Information om dina fakturor och betalningar hittar du på Klarnas hemsida. Logga in med hjälp av ditt personnummer samt fakturans OCR-nummer.


Bytesrätt

Öppet köp/ångerrätt gäller inte JOBST strumpor eftersom de går som underkläder. Byte får endast ske vid obruten förpackning. Byte skall godkännas av oss. Om bytet godkänns, skickar vi retursedel till dig. Kontakta: info.bsn.se@essity.com eller Tel 031-727 98 00.


Reklamation

Kontakta alltid oss vid reklamation. Om reklamationen godkänns, skickar vi en retursedel till dig. Kontakta: info.bsn.se@essity.com eller Tel 031-727 98 00.


Övriga frågor 

Frågor som rör våra produkter eller hemsidan kan ställas till info.bsn.se@essity.com. Gäller frågan en beställning är det viktigt att ange order- eller fakturanummer.